Teatteri Ilona

Kangasniemi

 

Tulossa syksyllä Teatteri Ilonan näytöksinä Otto Mannisen 150-juhlavuoden näyttämöteos Oton poluilla. Trailerin löydät täältä

 

Oton poluilla on Pia Kärkkäinen-Hannikaisen Otto Mannisen Seuralle kutsutyönä käsikirjoittama, ohjaama ja tuottama näyttämöteos, jonka kantaesitys oli 30.7.2022 Otto Mannisen Seuran järjestämässä Otto Mannisen 150-vuotisjuhlatilaisuudessa. 

 

Tanssikuva Oton poluilla

 

Oton poluilla on historiallinen matka Kangasniemellä syntyneen runoilija, suomentaja ja professori Otto Mannisen elämään. Tarina on pieni tiivistys tuotteliaan ja lahjakkaan älykön elämästä niillä poluilla, joissa hän kulki ja vaikutti, eli ja tunsi.


Näyttämöteoksessa matkataan Otto Mannisen (1872-1950) elämänpoluilla Kangasniemen Hokan Rasikankaalta Helsingin Kruunuvuorenkadulle näyttämöllisen kerronnan, Oton runojen, runsaan audiovisuaalisen materiaalin, tanssin ja musiikin kera. Teoksen filmimateriaalia on käyty kuvaamassa Helsingissä, Mikkelissä sekä Kangasniemellä mm. Otto Mannisen huvilasaaressa Rämiäisten Kotavuoressa. Mukana on myös aitoa kuva- ja filmimateriaalia Oton elämästä.

 

Näyttämöllä ja myös videoilla Otto Mannisena ja Anni Swanina nähdään Juho Ryhänen ja Päivi Halttunen. Oton polkua kerronnallisesti estradilla eteenpäin johdattavat Kimmo Pylvänäinen ja Susanna Manninen. Näyttämötekniikasta vastaa Tapio Hannikainen, tekniikka-assistenttina Anu Pylvänen.

 

Oton poluilla 30072022

 

Oton poluilla -näyttämöteosta voi suositella kaikille teatterin ystäville, Suomen kulttuurihistoriasta kiinnostuneille kuin myös esimerkiksi koululaisille opiksi Kangasniemen paikallishistoriassa ja merkittävästi valtakunnallisesti kirjallisuuskulttuurissa vaikuttaneesta merkkihenkilöstä.
Näytöksen kesto noin 1 h 20 min. Ei väliaikaa.

 

Näytösajat Kangasniemi-salissa:
ke 28.9. klo 19
pe 30.9. klo 19
su 2.10. klo 13

 

Peruslippu 12 €, ryhmälippu (minimi10 hlöä/hlö) lapset alle 12 v. sekä eläkeläiset 10 € / henkilö. Suomen Harrastajateatteriliiton henkilöjäsenet 10 € / pääsylippu.


Varaukset 12.9.2022 alkaen puh. 050 547 7827 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..


Lippuja myös Teatteri Ilonan lipunmyynnistä kunnantalon aulasta alkaen tunti ennen näytöksiä.

 

Saksan patsas

Oton poluilla-näyttämöteoksen kantaesitykseen saatiin lainaksi näyttämölle kuvanveistäjä Juhani Saksalta hänen vuonna 1995 veistämänsä Otto Mannisen muotokuvan. Sydämellinen kiitos Juhanille!

 

Oton poluilla Teatteri Ilonan mainos

 

Kuvat 30.7.2022 kantaesityksestä Tapio Hannikanen.

Muut kuvat & mainos Pia Kärkkäinen-Hannikainen