Teatteri Ilona

Kangasniemi

Ajankohtaista

 

Teatteri Ilonan joulutervehdys 2022

 

Pia Kärkkäinen-Hannikainen sai Wiljam Sarjala -mitalin

Kangasniemen kunta luovutti 21.12.2022 Pia Kärkkäinen-Hannikaiselle Wiljam Sarjala-mitalin kiitoksena vuosia kestäneestä vapaa-aikanani tehdystä työstä kulttuurin tuottajana ja kangasniemeläisen kulttuuriperinnön säilyttäjänä. Lämminhenkisessä kahvitilaisuudessa huomionosoituksen Pialle luovuttivat kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen ja kirjastonjohtaja Sari Tulla (kuvassa).


Kangasniemen kunnanhallituksen asettama toimikunta on määritellyt Wiljam Sarjala-mitalin jakoperusteet siten, että se voidaan jakaa eri yhteisöille tai yksityiselle henkilölle silloin, kun kunnalla on erityinen syy kiitollisuuteen ja huomion osoittamiseen. Viimeksi mitali on jaettu viisi vuotta sitten. Mitalin on suunnitellut kuvanveistäjä Nina Terno vuonna 1981. 


Pia Kärkkäinen-Hannikainen tuli mukaan Teatteri Ilonan toimintaan syksyllä 1998, jolloin aloitettiin harjoittelemaan tulevaa kesänäytelmää Pikku Pietarin piha. Siitä saakka Pia on ollut aktiivisesti Teatteri Ilonan toiminnassa mukana, ensin näyttelijänä eri produktioissa ja vuodesta 2011 alkaen myös käsikirjoittaja-ohjaajana. Pian kynästä ovat lähtöisin farssi Amerikanperintö (2011), musiikilliset komediat Aleksin lipas (2012) ja Kypsä Kyky (2014), satunäytelmä Vinksinvonksinmaa (2013) sekä menestysdraama Potilas (2019-20), jotka on kaikki kantaesitetty Teatteri Ilonan näyttämöllä. Pia ohjasi myös Teatteri Ilonan 20-juhlavuoden näytelmän Juurakon hulda (2016) sekä Suomi 100-näytelmän Sinivalkoinen. Teatteri Ilonan hallituksessa Pia on ollut mukana vuosia hoitaen mm. sihteerin ja tiedottajan tehtäviä.

 

Viimeisin Pian tuotanto oli Otto Mannisen Seuralle kutsutyönä tehty Otto Mannisen 150-juhlavuoden näyttämöteos Oton poluilla, joka kantaesitettiin Otto Mannisen 150-vuotisjuhlassa 30.7.2022 ja jonka lisänäytökset järjesti Teatteri Ilona syksyllä 2022. Lämpimät onnittelumme Pialle!

Sarjala mitali
 

Satu Pylvänen on Vuoden ilonalainen 2022!

 

Teatteri Ilonan syyskokouksessa 15.11.2022 julkistettiin koronatauon jälkeen Vuoden ilonalainen. Juhani Saksan veistämä ja Jussi Marttisen Teatteri Ilonalle lahjoittama Jussi-patsas päätyi lahjakkaalle, avuliaalle ja kaikin puolin viehättävälle persoonalle Satu Pylväselle. Hän tuli rohkeasti mukaan Teatteri Ilonaan Potilas-draamannäytelmän tekniikka-ajoihin apulaiseksi syksyllä 2019 vain 14-vuotiaana (kuvassa oik.), mutta niin vain lahjakas nuori oppi asiat nopeasti ja pääsi ajamaan tekniikkaa tasavertaisena Tapio Hannikaisen kanssa. Kesällä 2021 Satu oli mukana näyttämöllä Juhannussaunan lämmetessä-komediassa näyttäen kykynsä myös roolityöskentelyn saralla. Menneenä kesänä 2022 Satu jatkoi näyttämötekniikan parissa Rakettimies-komediassa sekä Oton poluilla-näyttämöteoksen kantaesityksessä. Niin ovat teatteritekniikkaan liittyvät tehtävät innostaneet tätä taidokasta nuorta naista, että hän opiskelee parhaillaan Outokummussa esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkintoa. Sydämellinen onnittelumme sinulle Satu – Vuoden 2022 ilonalainen!

 

Satu kollaasi

 

Tsemppaaja-kiertopalkinto Päivi Halttuselle!

 

Produktiokohtainen Vuoden Tsemppaaja-palkinto jaettiin kolmen vuoden tauon jälkeen. Oton poluilla-näyttämöteoksen ryhmä päätti yksimielisesti luovuttaa kiertopalkintopokaalin Anni Swanin koskettavan, tanssillisen roolin suorittaneelle valovoimaiselle ja kaikissa harjoituksiin liittyvissä järjestelyissä innokkaasti auttaneelle ja toisia kannustaneelle Päivi Halttuselle. Pokaali luovutettiin Päiville Ikäihmisten viriketupa-hankkeen järjestämän viimeisen Oton poluilla-yleisönäytöksen jälkitunnelmissa 15.10.2022. Sydämellinen onnittelumme Päivi!

 

Tsemppaaja Paivi 15102022


Teatteri Ilonan jouluntoivotus 2021

Jouluntoivotus Teatteri Ilona 2020

 

Vuoden 2020 ilonalainen Harri Aalto!

 

Vuonna 2011 Kesävieraat-näytelmässä ensiesiintymisensä Teatteri Ilonan näyttämöllä tehnyt Harri Aalto palkittiin Ilonan syyskokouksessa 4.11.2020 Vuoden 2020 ilonalaisena.
Harri on tehnyt ilmeikkäitä rooleja näytelmissä Aleksin lipas, Vinksinvonksinmaa, Kypsä Kyky, Sinivalkoinen ja Rysselin rahhaa sekä viimeisimpänä roolinaan “sairaalahierargian alfaosaston muinaisjäänteen”, jämäkän lääkärin osan draamanäytelmässä Potilas.

Harri on toiminut mm. hallituksen varajäsenenä sekä vetänyt jo Mannilan kesäkaupalta suosittuja tietokilpailuiltoja Bar Tigerissä Teatteri Ilonan järjestämänä. On ollut myös ilo, että hän on ollut mukana useassa näytelmässä yhdessä vaimonsa Maikin kanssa.

 

Sydämenlämpöinen onnittelumme vuoden 2020 ilonalaiselle, Sinulle Harri!

 

Harri A

 

 

Joulutervehdys Teatteri Ilona 2019

 

Vuoden 2019 ilonalainen - Susanna Manninen!
Tsemppaaja Anne Koljonen!

 

Vuoden 2019 ilonalaisen tunnustuksen ja sen myötä graniittisen, Juhani Saksan veistämän "Jussi-patsaan" sai hallituksen esityksen perusteella Potilas-draaman nimiroolin tunteikkaasti tulkinnut Susanna Manninen.
Susannan upeasti tulkitsemat monologit olivat vivahteikkuudeltaan ääninäyttelemisen aatelia ja roolihahmonsa Siskon tuskainen purkautuminen näyttämöllä sai yleisön silmäkulmat kosteiksi lähes kollektiivisena ilmiönä. Onnittelemme Susannaa - upeaa, herkkää tulkitsijaa!

 

Susa Patsas

 

Teatteri Ilonan näyttelijöillä on ollut vuodesta 2012 alkaen tapana äänestää keskuudestaan Tsemppaaja. Idean isä oli Jari Markus, joka myös lahjoitti kiertopalkintopokaalin tähän tarkoitukseen. Kriteereinä valintaan on mm. toisia kannustava ja kunnioittava asenne näytelmäproduktioita työstettäessa. Tsemppaaja-palkinnon sai tällä kertaa hienosti debyyttinsä estradilla tehnyt Anne Koljonen. Onnea Anne!

 

Anne Tsemppaaja

 

Teatteri Ilona onnittelee 80-vuotiasta Ritva Viitalaa

 

Teatteri Ilona onnittelee lämpimästi "grand old ladyamme", lukuisissa näytelmissämme vivahteikkaita roolisuorituksia tehnyttä Ritva Viitalaa, joka saavutti juuri 80 vuoden kunnioitettavan iän. Kuvassa Ritva teatterimme 20-vuotisjuhlanäytelmän Juurakon Huldan (2016) Miina-sisäkön roolissa.

 

Ritva

 

Teatteri Ilonan joulutervehdys 2019

 

 

Tuula Tullalle Teatteri Ilonan "Jussi-patsas"

 

Vuoden 2018 ilonalaiseksi on valittu hallituksen esityksen perusteella Tuula Tulla

Tuula tuli Teatteri Ilonan toimintaan mukaan lastensa Onnin ja Ennin kautta vuonna 2008. Näyttämöllä Tuula debytoi v. 2010 pienoisnäytelmässä Juntusten kattilakunta. Hän on toiminut Teatteri Ilonan hallituksen puheenjohtajana vuosina 2012-2015 ja hallituksen varsinaisena sekä varajäsenenä vuosien varrella. Viimeisin roolityö näyttämöllä on ollut kaksoisrooli näytelmässä Rysselin rahhaa. Onnea Tuula!

 

Tuula 

 

Sara Leskinen on Tsemppaaja!

Jälleen oli aika äänestää produktiokohtainen Tsemppaaja, tällä kertaa 
Rysselin rahhaa -komedian osalta. Kahdeksannen nimen kiertopalkintopokaaliin ja pystin mukaansa sai näyttämöllä loistavasti debyyttinsä tehnyt Sara Leskinen. Hienoa Sara! Onnittelut!

 

Sara Leskinen

 

 

Kangasniemen Kotiseutuyhdistyksen 31. viiri Pia Kärkkäinen-Hannikaiselle

 

Kangasniemen Kotiseutuyhdistys ry. onnitteli Pia Kärkkäinen-Hannikaista hänen 50-vuotispäivän johdosta luovuttamalla hänelle järjestyksessä 31. Kotiseutuyhdistyksen viirin 13.4.2018, luovuttajana Kotiseutuyhdistyksen puolesta kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tommi Vehmala. Perusteina viirin luovuttamiselle on "teatteri- ja näyttämötaiteen moniottelijan Pia Kärkkäinen-Hannikaisen merkityksellinen kotiseutuhengen mukainen työ paikallisten teatteriesitysten monipuolisessa tuottamisessa." Pia tuli mukaan Teatteri Ilonan toimintaan syyskuussa 1998. Näyttelijätyön lisäksi hän on mm. ohjannut kuusi näytelmää, joista neljä on omia käsikirjoituksia sekä toiminut vuosia Teatteri Ilonan hallituksen sihteerinä.

Pia Kärkkäinen-Hannikainen kiittää lämpimästi Kotiseutuyhdistystä huomionosoituksesta.

 

Pia 50

 

Postia Valtioneuvoston kansliasta

Valtioneuvoston kanslia lähetti ohjaaja Pia Kärkkäinen-Hannikaiselle ja Sinivalkoinen-produktion työryhmälle kunniakirjan ja kiitokset osallisuudesta Suomen 100-juhlavuoden ohjelman tuottamiseen.

 

Kunniakirja Sinivalkoinen

 

Teatteri Ilonan joulutervehdys 2017

 

Susanna Manninen palkittiin Tsemppaaja-pokaalilla

 

Suomi 100-näytelmä Sinivalkoisen viimeisen näytöksen jälkeen 5.12.2017 palkittiin jälleen näyttelijöiden keskuudestaan äänestämä tsemppaaja. Kiertopalkintopokaalin päätyi  Teatteri Ilonan estradilla ensimmäistä kertaa esiintyneelle, posiitiiviselle, iloiselle ja muita kannustavalle Susanna Manniselle. Olemme iloisia, että Susanna on liittynyt näyttelijäkaartiimme. 
Lämpimät onnittelut Susanna!

Susanna 2017 

 

Tapio Hannikainen on Vuoden ilonalainen 2017! 

Teatteri Ilonan syyskokouksessa 11.11.2017 nimettiin jälleen Vuoden ilonalainen, joka sai vuodeksi haltuunsa Juhani Saksan veistämän graniittisen "Jussi-patsaan" merkityksellisestä työstään Teatteri Ilonan riveissä. Tällä kertaa patsas luovutettiin Tapio Hannikaiselle. Tapio on vuodesta 2008 alkaen tallentanut Teatteri Ilonan produktioita laadukkaasti videoin ja kuvin ja on toiminut useissa näytöksissä video-, ääni- sekä valotekniikasta vastaavana sekä kaikin puolin teknisenä moniosaajana. Hän on myös toiminut Teatteri Ilonan hallituksen vara- sekä varsinaisena jäsenenä.
Teatteri Ilona onnittelee Tapiota!

 

Tapio patsas

 

Teatteri Ilona mukana Kulttuuripolku-sivuilla

 

Kangasniemen Kulttuuripolku-sivut on julkaistu osoitteessa http://koekangasniemi.fi

 

Tällä mainiolla sivustolla puistot ja vanhat rakennukset kertovat entisajan elämästä ja muistomerkit muistuttavat Kangasniemeltä kotoisin olleista merkkihenkilöistä niin tekstein, puhein, kuvin kuin videoin.

 

Kulttuuripolku-projektiin oli kutsuttu mukaan Kangasniemen kunnan projektin vastuuhenkilöiden ja toimijoiden ohella joukko vapaaehtoisia tuottamaan materiaalia näille sivuille. Teatteri Ilonalla oli ilo olla mukana tässä hankkeessa: Sirkka Ravolainen toimi Hiski-asiantuntijana ja Pia Kärkkäinen-Hannikainen koosti videot Teatteri Ilonan estradilla menneinä vuosina olleista näytelmistä Kulttuuripolkuun liittyvien historiallisten henkilöiden osalta.

 

Sivuilta pääset kokemaan mm. Otto Mannisen ja Anni Swanin sekä Hiski Salomaan tarinat sekä kirkon historiaa. Videokuvaa löytyy Teatteri Ilonan näytelmistä Lännen Lokari, Korpiprofeetta (kuvaesitys), Kalevala Soikoon, Runonmittaaja sekä Herran huone.

 

Yksittäisiin kertomuksiin pääsee joko klikkaamalla etusivulta avautuvassa kartassa olevaa rastia tai sivun oikeassa ylälaidassa olevaa valikkokuvaketta (mobiilisovellus) tai Kangasniemen kulttuuripolku-nimeä, joka avaa valikon kuhunkin kohteeseen.

 

Suosittelemme lämpimästi vierailemaan näillä sivuilla - ellei konkreettisesti Kangasniemellä, niin sivuston kautta.

 

Kulttuuripolku

 

 

Teatteri Ilona mukana 18.6.2017 Kangasniemi-päivän juhlakulkueen järjstelyissä

 

Kangasniemi 150 18062017 3

Kangasniemi viettää 150-juhlavuottaan. Lauantaina 18.6.2017 vietettiin Kangasniemi-päivää.
Juhlakulkue eteni rantatorilta Kansis-keskukseen, jossa järjestettiin Kangasniemen 150-vuotisjuhlatilaisuus.

Teatteri Ilona oli mukana juhlakulkueen järjestelyissä ja itse kulkueessa.

Kangasniemi 150 18062017 1

 

Onnittelemme 150-vuotiasta Kangasniemeä!

 

 

Jouluntoivotus Teatteri Ilona 2016 

 

Vuoden 2016 ilonalainen on Päivi Toivanen!

 

 

Vuodesta 1998 lähtien on Teatteri Ilona valinnut keskuudestaan henkilön, jota on muistettu Vuoden ilonalainen -tittelillä eri perustein. Vuoden ilonalainen saa vuodeksi kiertopalkintopatsaan eli Juhani Saksan veistämän graniittisen Ilonan "Jussi-patsaan", jonka on Teatteri Ilonalle lahjoittanut Jussi Marttinen.

 

Teatteri Ilonan syyskokouksessa 17.11.2016 julkistettiin jälleen Vuoden ilonalainen ja tällä kertaa titteli patsaineen luovutettiin vahvan roolisuorituksen Juurakon Huldana keväällä 2016 tehneelle Päivi Toivaselle

Päivi on nähty ensimmäisen kerran Teatteri Ilonan estradilla vuonna 2004 historiallisessa näytelmässä Korpiprofeetta. Hän on siitä lähtien ollut mukana useissa Teatteri Ilonan produktioissa. Erityisesti Juurakon Huldan vaativa roolityö sai runsaasti kiitosta ja ylistystä yleisöltä. Lämpimät onnittelut Päivi!

 

Hulda 

 

Tsemppaaja-palkinto Juulia Suuroselle

 

Näyttelijät äänestivät jälleen keskuudestaan tsemppaajan Teatteri Ilonan 20-juhlavuoden näytelmän Juurakon Hulda osalta. Kiertopalkintopokaalin matkasi tällä kertaa näytelmäproduktion kuopukselle, lahjakkaalle, aina niin aurinkoiselle  Juulia Suuroselle. Onnittelemme lämpimästi Juuliaa!

 

Juulia 2

 

Teatteri Ilona hyväksytty mukaan Suomi 100 -ohjelmaan

 

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Se on Suomen suuri vuosi, joka rakennetaan yhdessä. Juhlavuosi synnyttää tekoja, elämyksiä ja ohjelmaa. Se elää Suomessa, koko vuoden 2017. Tekojen kautta tarkastellaan Suomen itsenäisyyden vuosisataa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta. Lue lisää: www.suomifinland100.fi

 

Teatteri Ilona osallistuu vuoden 2017 Suomen 100- ja Kangasniemen 150-juhlavuotisjuhlallisuuksiin tuottamalla estradille historiallisen näytelmän ”Sinivalkoinen”.

 

Teatteri Ilona on hakenut mukaan Suomi 100 –hankkeeseen tilaamalla Teatteri Ilonalle useita kantaesityksiä kirjoittaneelta ja ohjanneelta käsikirjoittaja-ohjaaja-koreografi Reijo Paukulta Suomen 100-vuotishistoriaan liittyvän yksinäytöksisen näytelmäkäsikirjoituksen, joka tullaan kantaesittämään Teatteri Ilonan toimesta 25.11.2017. Näytelmän ohjauksesta vastaa Pia Kärkkäinen-Hannikainen. Näytöksiä on kuusi ajalla 25.11.-5.12.2017. Samaan aikaan juhlistamme myös Kangasniemen 150-vuotisjuhlavuotta.

 

Suomi 100 -ohjelmaan liitetty hanke saa käyttöönsä Suomi 100 -tunnuksen ja on osa yleistä Suomi 100 -viestintää. Suomi 100 –juhlavuoden graafinen tunnus on valtioneuvoston kanslian tavaramerkkilain (7/1964) mukaisesti rekisteröimä tavaramerkki. Suomi 100 –juhlavuoden graafista tunnusta saa käyttää vain Suomi 100 –ohjelmaan valittavat ohjelmahankkeet.

 

Valtioneuvoston kanslia on 23.3.2016 liittänyt hakijan Kangasniemen Harrastajateatteri Ilona ry hankkeen "Suomen 100-juhlavuoden historiallinen näytelmä" Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan.

Valtioneuvoston kanslian ratkaisu perustuu Teatteri Ilonan hakemuksessa esitettyyn suunnitelmaan, joka arvioinnin mukaan täyttää Suomi 100 -hankehallituksen asettamat perusedellytykset Suomi 100 -ohjelmalle.

 

SuomiFinland100 tunnus valkoinen RGB 16309 3

 

Suomen harrastajateatteriliiton hopeiset tunnustusmerkit jaettiin Teatteri Ilonan 20-juhlavuotisnäytöksessä 26.3.2016

 

Juurakon Hulda-draamakomedian ensi-illassa juhlistettiin Teatteri Ilonan 20-juhlavuotistaivalta. Täysi Kangasniemi-sali otti runsain aplodein vastaan

Pia Kärkkäinen-Hannikaisen ohjaaman Juurakon Hulda-näytelmän, jossa vahvan tulkinnan Huldana teki Päivi Toivanen. Näytelmän musiikista vastasi The Mummot-kvartetti Hannu Matilaisen johdolla.

 

Ensi ilta 1

 

Juurakon Hulda-näytelmän upeasta puvustuksesta vastasivat Terttu Laitisen ja Anni Mustikkaharjun ohjauksessa 9-luokan valinnaisryhmä Kädentaitojen monipuolinen maailma.

 

Ensi ilta 2

 

Suomen Harrastajateatteriliitto myönsi tunnustukseksi ansiokkaasta toiminnasta harrastajateatterityön hyväksi hopeisia tunnustusmerkkejä Teatteri Ilonan riveissä vaikuttaville teatterintekijöille Jarmo Tyrväiselle, Terttu Laitiselle,

Päivi Toivaselle, Kimmo Pylvänäiselle, Helena Vepsäläiselle,

Timo Vepsäläiselle, Tapio Hannikaiselle, Ari Laitiselle sekä

Tuula Tullalle. Kunniakirjat saivat Teatteri Ilonan perustajajäsenet

Esko Manninen ja Anna-Liisa Minkkinen.

Teatteri Ilona kiitti myös alkuvuosien (1996-2001 Tarja Heiskanen) ohjaajaa ja teatterivaikuttajaa Tarja Pyhähuhtaa.

 

Ensi ilta 3

Juhlatilaisuuden lopuksi esitetiin Teatteri Ilonan 20-juhlavuotisvideohistoriikki, joka sai paljon kiitosta ja monien silmät kostumaan teatterimuistojen vyöryessä silmien eteen 24 minuutin mittaisena kavalkadina. 

 

 

Joulutervehdys Ilona 2015

 

Puheenjohtaja vaihtui syyskokouksessa 22.11.2015, 

Jari Markuksesta Vuoden ilonalainen 2016

 

Teatteri Ilonan syyskokouksessa 22.11.2015 Tuula Tulla ilmoitti jättävänsä puheenjohtajan tehtävät, joten uudeksi puheenjohtajaksi valitsimme yksimielisesti kulttuurituottajaksi opiskelevan pitkäaikaisen ilonalaisen, näyttämöltä kymmenen vuoden ajalta tutun Helena Vepsäläisen.

 

Vuoden ilonalaisen titteliä saa vuorostaan kantaa Jari Markus

Jari esiintyi ensimmäistä kertaa Teatteri Ilonan estradilla v. 2010 komediassa Votkaturistit. Hän on ollut siitä lähtien mukana jokaisessa produktiossa niin kesäisin kuin talvikausinakin. Jari on tunnollinen harjoituksissa kävijä, tehnyt hienoja roolisuorituksia, viimeisimpänä kesällä 2015 nimismies Limatiuksen roolin Herran huone-kirkkonäytelmässä. Tällä hetkellä hän harjoittelee draamakomedia Juurakon Huldaan professorin roolia. Kuvassa Jari stylisti Merkku Mäkisen roolissa kesällä 2014 komediassa Kypsä Kyky.

 

Jari aloitteesta vuodesta 2012 alkaen on jaettu myös Tsemppaaja-palkintoa jokaisen produktion yhteydessä näyttelijöiden keskuudestaan valitsemalleen tsempparille.

 

Teatteri Ilona onnittelee Vuoden 2015 ilonalaista Jaria!

 

Jari vuoden ilonalainen

 

 

Tsemppaaja-palkinto Tuomo Laaksoselle

 

Kesän 2015 Herran huone -kirkkonäytelmän osalta näyttelijät äänestivät jälleen keskuudestaan tsemppaajan. Kiertopalkintopokaalin sai tällä kertaa matkaansa usean roolin näytelmässä tehnyt, aina ystävällinen ja positiivinen Tuomo Laaksonen. Onnittelut Tuomolle!

 

Tuomo

 

 

Anna Tullasta vuoden 2014 ilonalainen

 

Teatteri Ilonan syyskokouksessa 23.11.2014 nimettiin vuoden 2014 ilonalaiseksi Anna Tulla, joka tuli lapsinäyttelijänä mukaan Teatteri Ilonan riveihin jo vuonna 2000 näytelmään Lännen Lokari.

Anna on näytellyt viime vuosina jokaisessa talvinäytelmässämme (Amerikanperintö, Aleksin lipas, Vinksinvonksinmaa) sekä viimeisimpänä roolinaan Kypsä Kyky-komedian studioassistentin roolin. Anna on tunnollinen harjoituksissa kävijä, helposti roolinsa omaksuva ja kannustava kanssanäyttelijöitään kohtaan.

 

Teatteri Ilona onnittelee Annaa!

 

Anna KK

 

Tsemppaaja-palkinto Harri Aallolle

 

Kesän 2014 tuotantomme Kypsä Kyky-komedian näyttelijät valitsivat keskuudestaan tsemppaajan, joka on ollut koko produktion aikana kannustava kanssanäyttelijöilleen. Tsemppaaja-palkinnon perinne juontaa juurensa kesään 2012 ja Jari Markuksen ideaan palkita nimen omaan näyttelijöiden itse keskuudestaan valitsema tsemppari. Palkinto jaetaan aina jokaisen näytelmäproduktion päätteeksi. Tällä kertaa valinta osui yleisön mm. kaappihumpallaan hurmanneeseen kypsään talenttiin "Keijoon" eli Harri Aaltoon. Teatteri Ilona onnittelee Harria!

Harri

 

Vuoden 2013 ilonalaisen titteli ja "Jussi-patsas" 

Terttu Laitiselle

 

Teatteri Ilonan syyskokouksessa 23.11.2013 luovutettiin "Jussi-patsas" ja vuoden 2013 ilonalaisen titteli vuodesta 2005 alkaen Ilonassa vaikuttaneelle Terttu Laitiselle.

Näyttämötyön lisäksi Terttu on kunnostautunut erityisesti puvustaja: mm. Kalevala Soikoon-musikaalin peruukit sekä satunäytelmä Vinksinvonksinmaan upeat satuhahmojen asut olivat Tertun käsialaa. Hän on vaikuttanut pitkään myös Teatteri Ilonan hallituksessa.

Tällä hetkellä Terttu valmistautuu suureen rooliinsa tähtijuontaja Leila Liukkaana kesän 2014 komediaan Kypsä Kyky.

Teatteri Ilona kiittää Terttua aktiivisesta työstään harrastajateatterimme hyväksi!

terttu

 

Tsemppaaja-palkinto Timo Vepsäläiselle

 

Kesän 2013 Pumppuasema-näytelmän osalta näyttelijät äänestivät jälleen keskuudestaan tsemppaajan. Kiertopalkintopokaali päätyi näin Timo Vepsäläisen huomaan. Timo teki Pumppuasemakomission pikkumaisen tarkastajan roolin hienosti ja toimi kannustavasti yhteistyössä ryhmän kanssa.

Onnittelut Timo! 

 

tse

 

Teatteri Ilonan Tsemppaaja-palkinto Viivi Romolle

Ilonalaiset äänestävät kunkin produktion jälkeen näyttelijöidensä joukosta tsemppaajan, joka palkitaan kiertopalkintopokaalilla. Kriteereinä valintaan ovat toisia kunnioittava ja kannustava asenne näytelmää työstettäessä. Satunäytelmä Vinksinvonksinmaan viimeisen näytöksen jälkeen 24.2.2013 Tsemppaaja-palkinto myönnettiin hurmaavan Koirammulin roolin tehneelle, positiiviselle ja iloiselle Viivi Romolle.

Teatteri Ilona onnittelee Viiviä!

 

dsc00377

Vuoden 2012 ilonalainen Jarmo Tyrväinen

 

Teatteri Ilonan syyskokouksessa jaettiin jälleen perinteikäs Jussi-patsas. Tällä kertaa teatterimme kiertopalkinnon vei vuodeksi kotiin Jarmo Tyrväinenjonka näyttelijäntaival alkoi Tukkijoelta vuonna 1997. Sitä kipinää on jatkunut lahjakkaasti näihin päiviin. Matkan varrelle mahtuvat ainakin näytelmät Kivenpyörittäjän kyläSatumaa, Elämäntapaus,  Juntusten kattilakunta,

VotkaturistitAleksin lipas ja nyt hän harjoittelee parhaillaan ”Valkean vaarin” lempeää roolia teatteri Ilonan satunäytelmäproduktioon.

 

jarmo vuoden ilonalainen

 

Teatteri Ilona tahtoo kiittää Jarmoa ja muistaa hänen merkittävää panostaan Kangasniemen teatteritaiteen saralla luovuttamalla Jussi-patsaan kera vuoden ilonalainen 2012-tittelin. Onnea Jarmo!

 

jarmo vuoden ilonalainen 1

 

 

Teatteri Ilonan ensimmäinen Tsemppaaja-palkinto Vili Kovaselle

 

Teatteri Ilona aloitti Runonmittaaja-näytelmän myötä uuden palkitsemismuodon, Tsemppaaja-palkinnon. Idean isä on Jari Markus, joka myös lahjoitti kiertopalkintopokaalin tähän tarkoitukseen. Kunkin produktion loputtua jokainen mukana ollut saa äänestää haluamaansa näytelmässä mukana ollutta henkilöä Tsemppaajaksi ja eniten ääniä saanut saa nimensä kaiverrettuna pokaaliin ja tuon kiertopalkinnon puoleksi vuodeksi haltuunsa. Kriteereinä valintaan on toisia kannustava ja kunnioittava asenne näytelmäproduktioita työstettäessa.

 

Ensimmäisen Tsemppaja-kiertopalkinnon sai Vili Kovanen.

Lämpimät onnittelut Vilille!

 

finaali 34

 

 

Vuoden 2011 ilonalaiset nimettiin 19.11.2011 pidetyssä syyskokouksessa

 

Vuoden 2011 ilonalaisiksi nimettiin poikkeuksellisesti kaksi ansioitunutta henkilöä, sisarukset Helena ja Timo Vepsäläinen. Molemmat ovat olleet mukana Teatteri Ilonan toiminnasssa vuodesta 2005 alkaen, viimeisimpänä kesällä 2011 näytelmässä Kesävieraat. Timo aloittaa toisen vuotensa Ilonan hallituksessa ja Helena on ollut näyttämötyön lisäksi mukana talkootyössä. Onnittelemme näitä nuoria lahjakkuuksia!

 

helenatimo

 

Suomen Harrastajateatteriliiton kultaiset tunnustusmerkit kolmelle ilonalaiselle

 

Suomen Harrastajateatteriliitto on myöntänyt 30.6.2011 kultaiset tunnustusmerkit Pia Kärkkäinen-Hannikaiselle, Sirkka Ravolaiselle ja Maija Vaheristolle tunnustukseksi ansiokkaasta toiminnasta harrastajateatterityön hyväksi. Kultaiset tunnustusmerkit luovutettiin 30.6.2011 Kesävieraat-kantaesitysnäytöksen päätteeksi Kangasniemellä Kankaisten koulun juhlasalissa.

 

palkitut   version 2

 

Kimmoa ja Markusta muistettiin 21.11.2010

 

Vuoden 2010 ilonalaisena palkittiin 21.11.2010 kiertopalkintopatsaalla eli Ilonan "Jussi"-patsaalla Kimmo Pylvänäinen.

Markus Ravolaista muistettiin syyskokouksessa hänen jätettyään tehtävät Ilonan hallituksessa.

 

amerikanperint 21.11.2010 2